Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Η Πα.λε.μπα στον 21ό αιώνα...!

Έχοντας και εγώ διαγράψει μακρά πορεία στο σύλλογό μας(όχι βέβαια τέτοια ώστε να καθιερωθώ ως Μεγάλο Μπακούρι) αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω τις απόψεις μου και τους προβληματισμούς μου για ό,τι αντιπροσωπεύει η εν λόγω οργάνωση.Κύριο θέμα θα είναι η Πα.Λε.Μπα ως θεσμός,νομικός και κοινωνικός,οι εγκυμονούντες κίνδυνοι για αυτήν και όλα αυτά στο κατώφλι του 21ού αιώνα!
Πρώτα από όλα θα ήθελα να γίνει μία αναδρομή στο παρελθόν προκειμένου να αναδειχθούν τα βαθύτερα αίτια και οι συνιστώσες της δημιουργίας αυτής της μπακούρικης Λέσχης.Κοιτάζοντας πίσω το παρελθόν,και δη τους τελευταίους τρεις αιώνες(18ο,19ο,20ο) παρατηρούμε δυστυχώς την ανυπαρξία παρόμοιων και ανάλογων συλλόγων,γεγονός που με θλίβει προσωπικά,ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τις αμέτρητες χαρές και στιγμές κάβλας που θα μπορούσαν να είχαν γευτεί εκατομμύρια μπακούρια ανά την υφήλιο υπό το φως και την καθοδήγηση μίας οργάνωσης(οπως η δικιά μας).Αντίθετα,το μόνο που έχει παρατηρηθεί είναι η αναίσχυντη και αηδιαστική ίδρυση του Φεμινιστικού κινήματος,γεγονός το οποίο οδήγησε στη δημιουργία πολλών δικαιωμάτων υπέρ των γυναικών.Η πράξη αυτή παραβίασε κατάφωρα τα αδιαπραγμάτευτα και θεμελιώδη δικαιώματα των Μπακουριών,όπως αυτά καθιερώνονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Μπακουριών(Χ.Η.ΜΠΑ),ορισμένα εκ των οποίων είναι το δικαίωμα στη συλλογική δράση των μπακουριών,το δικ. στην ακώλυτη πεολειξία,το δικ. στην ελεύθερη πρόσβαση σε οίκους ανοχής κ.α..Η παραβίαση αυτή αποτέλεσε,κατά την άποψη μου,έναν πυλώνα από τον οποίο προήλθε η ΠΑΛΕΜΠΑ.
Ένα άλλο,διαφορετικής υφής, αίτιο σχετίζεται με την κατάσταση η οποία επικρατούσε και επικρατεί στην πόλη του ΜπακουροΑγρινίου.Οι συνθήκες εκεί ήταν τραγικές,γκόμενες μπάζα,τις μουνάρες τις έψαχνες με το κυάλι,οι καλές σε έφτυναν,οι κάβλες χτύπαγαν κόκκινο!!Όλα αυτά έκαναν κάποια αγανακτισμένα μυαλά να σκεφτούν να διοχετεύσουν όλη αυτή την ενέργεια σε έναν σύλλογο για να διοργανώνονται κάθοδοι,προσκυνήματα κ.τ.λ..Έχουμε,λοιπόν την ΠΑΛΕΜΠΑ για όλους εμάς που γουστάρουμε πουτανίτσες,αυτό το ιερό είδος γυναίκας που σαγηνεύει το μπακούρι.
Μετά από αυτήν την ταπεινή κοινωνιολογική ανάλυση,θα αναφερθώ στην αναγκαιότητα αλλαγής του καταστατικού του συλλόγου προκειμένου αυτό να καταστεί νομικά αρτιότερο και να ενσωματώσει τις αγρινιώτικες και άλλες εξελίξεις του 21ού αιώνα.Πριν από την ιερή στιγμή της ψηφοφορίας και της αλλαγής στον προεδρικό θώκο παρατηρήθηκαν σημάδια διάλυσης και σήψης του κινήματος.Ο Σέρ Κόκο βρήκε γκόμενα(πράγμα αδιανόητο για μένα),πολλά μπακς-στρατιωτάκια αποχώρησαν για τον ίδιο λόγο και έτσι λόγω του αρχηγοκεντρικού ρόλου του Προέδρου,πράγμα που δημιουργήθηκε επί εποχής Κοκο, έφτασε η ΠΑΛΕΜΠΑ στο σημείο να αγκομαχά και να χρειάζεται το ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!Αυτό ήρθε στις 28/4/2008 στην Ανδρομέδα όπου είχαμε την ανάδειξη του νέου Προέδρου και την μετονομασία του τέως σε ΣΕΡ.Η πολυπόθητη Φλόγα άναψε πάλι,τα μπακούρια συσπειρώθηκαν και ο στόλος έκανε πάλι τη διαβόητη ΚΑΘΟΔΟ!Αυτό δείχνει οτι η ΠΑΛΕΜΠΑ έχει πάντα τον τρόπο και τις μεθόδους αυτοσυντήρησης αλλά άποψή μου είναι οτι πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα έκτακτο όργανο που θα επεμβαίνει σε τέτοιες έκτακτες περιστάσεις,για επείγουσες ανάγκες.Όταν ο Πρόεδρος κωλύεται,όταν υπάρχουν μαζικές αποχωρήσεις και γενικότερα όταν θα νιώθουμε μακρυά από τις πουτάνες,που είναι οι δεύτερες μητέρες μας, πρέπει να επεμβαίνει αυτό το έκτακτο όργανο.Θεωρώ οτι πρέπει να ονομαστεί Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Μπακουριών,αποτελούμενο απο ολιγομελή σύνθεση και με δικαίωμα βέτο(veto) εκ μέρους των μελών του.Αναμένω την τοποθέτηση του Προέδρου και του Σερ επί του θέματος καθώς και όλων των ενεργών μελών του συλλόγου.
Κύριοι,οι καιροί είναι δύσκολοι!!Όλοι βλέπουμε τι γίνεται στα στενά της Φυσαλίδας!Έχουμε κατακλυστεί από μουνάρες,από μπουτάκια και ειδικά τώρα που πλησιάζει καλοκαίρι!Σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου!Η ανάγκη αλλαγής του καταστατικού σε ένα πιο ευέλικτο και δυναμικό μοντέλο είναι τεράστια!Σκεφτείτε αυτήν την πρόκληση που παρουσιάζεται μπροστά σας και μην φοβάστε!
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς από ένα μπακούρι!

8 σχόλια:

ninhs ths palempa είπε...

Όντως μπακούρια η ΠΑΛΕΜΠΑ μπαίνει δυναμικά στον 21ο αιώνα! Σας γνωστοποιώ πως η ΠΑΛΕΜΠΑ ανοίγει τα φτερά της και στον αθλιτισμό... Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως η καλή φυσική κατάσταση βοηθάει στην συνύπαρξη πολλών μπακουροδραστηριοτήτων και οχι μόνο... Συγκεκριμένα ομάδα ποδοσφαίρου με την επωνυμία "ΠΑΛΕΜΠΑ" η οποία απαρτίζονταν από μπακουροφοιτητές της Πάτρας, τερμάτισε στη δεύτερη θέση πανελληνίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 8x8 που έλαβε χώρα στη Πάτρα. Βέβαια το αποτέλεσμα αδικέι την ομάδα μας, η οποία στερήθηκε της εύνοιας ενός αντιμπάκουρα διαιτητή. Περισσότερες καυτές λεπτομέριες, το καρέ του τελικού, το ρόστερ της ομάδας μας, καθώς και η πορεία της ομάδας μας ως το τελικό θα δημοσιευτούν σε άρθρο του site μας τις επόμενες ημέρες. Και μη ξεχνάτε...να χαίρεστε τη μπακουριά σας!

PROEDRAS είπε...

Χαιρετίζω τους απανταχού μπάκουρες! Φίλε μπάκουρα xen torres ανταπεξέρχεσαι και με το παραπάνω στα νομικά σου καθήκοντα και όχι μόνο! Γι αυτό θα σε πρτείνω για υπεύθυνο μπακουροπολιτικού σχεδιασμού! πιστεύω ότι είσαι ο πλέον κατάλληλος και ότι αυτή είναι η καλύτερη επιβράβευση για το μακροχρόνιο έργο σου. Σαφώς και περιμένω τις ψήφους και των υπολοίπων μπακουροσυμβούλων, αλλά και τις γνώμες όλων των μπακουριών. Ας μην είμαστε όμως τόσο πεσιμιστές βρε μπακουρια, η καμπή που παρατηρήθηκε από όλα τα μπακούρια στη λέσχη. είχε και κάτι θετικό! Μας συσπείρωσε, μας ταρακούνησε, μας ανέδειξε πολλά δείγματα προς αποφυγήν, μας έκανε πιο έμπειρους και τέλικά μας βελτίωσε. Μην ανησυχείτε! Το αστέρι της μπακουριάς θα συνεχίζει να λάμπει στα κωλόμπαρα! Τέλος όπως κάθε σωστό μπακούρι, ακόμη περισσότερο ο Πρόεδρος πρέπει να περνάει το χρόνο του δημιουργικά! Γι αυτό και εγώ αύριο θα πάω για ψάρεμα (ψαριών), Αν η ψαριά είναι καλή σας προσκαλώ όλους σε ένα μπακουροσυμπόσιο για να τα πούμε κι από κοντά. Keep up the good work!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια για την πρωτοβουλία αυτη τους υπευθυνους και θελω να σας ενημερωσω οτι νιωθω βαθυτατα συγκινημενος, αλλα και ετοιμος να αναλαβω τις ευθυνες μου ως γνησιο και περηφανο μπακουρι.Ζωντας τους τελευταιους μηνες καλλιεργω προσφορο εδαφος στα προσφιλη σε εμας μαγαζια καταναλωνοντας ποσοτητες αλκοολ και μπανιζοντας πουτανακια. Οποιος ερθει Αγρινιο θα καταλαβει την διαφορα που πλεον ειναι ορατη.
ΟΛΟΙ πρεπει να βοηθησουμε την ΠΑΛΕΜΠΑ ο καθενας οπως μπορει
Με τιμη

Κ.Π.

austriakos praktor είπε...

Εδώ αυτριακός πρακτορ!!!!Χαιρετίζω τον καινούριο πρόεδρο και την προσπάθεια των μελών μας για τη δημιουργία αυτού του καταπληκτικού μπακουροblog! Χαίρομαι που η ΠΑ.ΛΕ.ΜΠΑ διευρίνει τους ορίζοντές της, αλλά αυτό αποτελεί συνάμα και μία τεράστεια μπακουροευθύνη για όλους μας! Θα προσπαθήσω και εγώ από την πλευρά μου να διεκπεραιώσω όσο καλύτερα γίνεται το χρέος μου για μία μεγάλη και πολυεθνική ΠΑ.ΛΕ.ΜΠΑ. Πιστεύω απο την πλευρά μου, ότι η προσπάθεια αυτη είναι πολύ καλή για να μείνει μόνο εντός των συνόρων της χώρας μας. Υπόσχομαι ότι θα παλέψω για την δημιουργία θυγατρικής της ΠΑ.ΛΕ.ΜΠΑ
στην Αυτρία. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήστω τον φίλτατο σύντροφο
Zaho αλλά και όλα τα μέλη της ΠΑ.ΛΕ.ΜΠΑ που αφουγγράστηκαν την πρόταση μου για εκδρομή στη Βουλγαρία. Καλή μας επιτυχία....

KoTsOs είπε...

File mou mpakoura 'xen torres' me vriskoun apolita symfwno ta legomena sou peri dimiourgia symvouliou asfaleias mpakouriwn.Me auton ton tropo ousiastika i PALEMPA tha papsei na einai proswpokentriki.Tha mporoun polla mpakouria na kanoun koumanto kai na exoun logo stis apo koinou apofaseis.Etsi i PALEMPA katoxyrwnetai apenanti se opiadipote apeili-vlepe gomenes-kai meiwnetai o kindinos dialisis tis.Den mporei epeidi kapoios proedros parastratise kai ta eftiakse me kanoniki gomena-anti gia poutana-na yponomeuei to mellon tou syllogou k olwn mas.Episis mou arese k i protasi tou PROEDRA peri anathesis kathikontwn mpakouropolitikou sxediasmou ston 'xen torres'.PROEDRA synexise ti kali douleia,exeis dyskolo ergo akomi alla oso pernaei o kairos me dikaiwneis olo kai perissotero pou se psifisa.Me liga logia:

KEEP WALKING PROEDRA!!!

KoTsOs είπε...

Loipon mpakouria na kai kati endiaferon pou vrika serfarontas sto internet:

Μοuνοδουλίνη

Πρόκειται για ορμόνη που υπάρχει σε πολλούς άντρες και επιφέρει την πλήρη
και άνευ όρων υποδούλωσή του σε κάποια γυναίκα. Η δράση της είναι ύπουλη
γιατί ποτέ ο ασθενής δεν έχει επίγνωση της καταστάσεώς του αντίθετα
πιστεύει ότι ελέγχει πλήρως τη γυναίκα. Τυπικές ενδείξεις είναι η
απομάκρυνση από παλιούς φίλους, η αποχή από αγαπημένες συνήθειες και
δραστηριότητες, καθώς και άλλεs
πιο περίπλοκες. Η ύπαρξη της μοuνοδουλίνης
μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο με την βοήθεια τρίτων, κυρίως φίλων αλλά
σπάνια αντιμετωπίζεται.Etsi gia na mathainete ti ginetai.Elpizw na min ekkrinei kanenas sas mounodoulini!!!

PROEDRAS είπε...

Κώτσο περιμένουμε να εφευρεθεί το αντίδοτο! Από δευτέρα οι μπακουρογιατροί της λέσχης θα ξεκινήσουν έρευνες στα εργαστήρια της ΠΑΛΕΜΠΑ. Η έρευνα θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από αυτη. Άλλη μια κοινωνική προσφορά της λέσχης, αφιερωμένη στα θύματα που θρηνήσαμε από αυτή τη μάστιγα της εποχής μας.

thanos s. είπε...

Περιμένουμε εναγωνίως τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ο υπουργός υγείας της παλεμπά Dr. Νούκος, καθότι και σοβαρός επιστήμων εργάζεται ηδη πυρετωδως εσώκλειστος στο εργαστήριό του και στέλνει ελπιδοφόρα μυνήματα. Φάνταστείτε ένα τέλειο κόσμο γεμάτο υγειή μπακούρια...