Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Κάθοδος στο ΝΑΟ

Καταρχήν, θα ήθελα να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη για το ύφος που μπορεί να εχώ σε αυτό το δημοσίευμα αλλα οι κάθοδοι στο ναό ειναι ένα φαινόμενο τετοιου μεγέθους που δεν δύναμαι να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να μην συγκινηθώ.
Μολις, εχει ξημερώσει και τα λαμπρά μέλη της ΠΑ.ΛΕ.ΜΠΑ έχουν επιστρέψει σπιτια τους μετά απο ένα κλασσικό, σύνηθες και απίστευτο πιωμα. Τα παλικάρια μας όσο κουρασμένα κ να είναι από τα δυνατά χτυπήματα της ΗΑΙG πέφτουν για ύπνο με ενα χαμόγελο αισιοδοξίας για το επόμενο βράδυ που έρχεται. Ξέρουν πως η Ωρα της μεγάλης καθόδου έφτασε και δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους.
Το σκηνικό μας μεταφέρεται στα κεντρικά γραφεία μας στη φυσαλίδα όπου όλα τα μπακς έχουν μαζευτεί και οργανώνουν την πομπή στον ναό. Για στάσου περνάει ο μεγάλος νίνης της ΠΑ.ΛΕ.ΜΠΑ και μεταφέρει τα νέα του απ τα μικρότερα μπακούρια. Τα πράγματα είναι καλύτερα απο ο,τι περιμέναμε και το ρεκόρ θα σπάσει για ακομη μια φορά.Ένα ρίγος διαπερνά τον Κώτσο και σπεύδω να τον φερω στα λογικά του. Τον ηρεμώ και του υπενθυμίζω πως ναι, μεγάλε πρώτε αναβάτη μας, η ΠΑ.ΛΕ.ΜΠΑ θα είναι και πάλι στη σεξιλαντ με όλα τα μπακούρια της ενωμένα. Τα μάτια όλων γυαλίζουν, το μίσος τους για οποιοδήποτε μη εκδιδόμενο θηλυκό διογκώνεται, η χαρά της προσμονής διπλασιάζεται. Να κ ο σερ με το χαμόγελο της μπακουριάς αφήνει τα κλειδιά απ το αμάξι και παραγγένει χορο,εεε καφέ ήθελα να πω. Στο διπλανό τραπέζι τα μπακούρια απο Αλεξανδρούπολη που υπόσχονται βροντερό παρών ανάλογο του μεγέθους της μπακουριάς τους.Όλοι με ένα στόμα και μια φωνή μεταδίδουν το εξής 12 στην πλατεία δημοκρατίας. Η ώρα στο καφέ δεν περνάει, η κάβλα ατελείωτη και τα μπακούρια όλα ετοιμα. Ξέρουν πως σήμερα θα είναι η βραδιά τους.
Η ώρα έχει φτασει δώδεκα και οι πρώτες κόρνες ηχούν στην πλατεία. Τα μπακούρια πλησιάζουν ένα ενα . Η καθιερωμένη μάζωξη στην πλατεία μόλις πραγματοποιείται και οι περαστικοί έχουν σαστίσει.¨Ενας ταξιτζής ρωτάει βλέποντας την αυτοκινητοπομπη, γάμο εχετε? Δεν είναι γάμος ανιδεε πετάγεται ο καράφλας μας, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑ.ΛΕ.ΜΠΑ!!! Αφού συγκεντρωθηκαμε ολες οι ψωλές μπαίνουμε στα αυτοκίνητα και ξεκινάμε. Στο δρόμο ενας χαμός, δεκάδες αμαξια το ενα πίσω απ το αλλο να κορνάρουν και να ζητωκραυγάζουν στο ονομα της λέσχης μας. Μια ιαχή διαλύει τα αφτιά όλων των περαστικών,ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΟΥ.!!!!!! Ολοι παρκάρουν εξω απ τα αλογάκια και είναι έτοιμοι για την κλασσική φοτο. Δάκρυα συγκίνησης ρέουν απ τα μπακούρικα μάτια τους και τα παλικάρια μας ανυπομονούν να εισβάλλουν στο ναό για ιππασία. Το μέτρημα ξεκίνησε και τα πρώτα μπακς προσκυνάνε! Καλη διασκέδαση καυλιάρηδες,χορευταράδες, κωλομπαράδες, μπεκρήδες, μα τί λεω, απλά ΠΑ.ΛΕΜΠΙΤΕΣ
Τα γεγονότα στο εσωτερικό του ναου θα αναρτηθούν σε άλλο άρθρο...

2 σχόλια:

dapiths είπε...

koko hsoun kai tha eisai o kalyteros proedros

kallitexnis είπε...

Περιμενω εναγωνιως τη συνεχεια...